Torta Pasqualina - Italiaanse Paastaart (ligurie)

8
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor de vulling de spinazie schoonmaken en afspoelen. met aanhangend water in een pan doen, zout toevoegen en even aten koken. Daarna de blaadjes laten uitlekken en afkoelen en ze dan goed uitdrukken. De spinazie fijnhakken en kruiden met peper, zout en marjolein. Het broodje kleinsnijden en laten weken in de malk. Kluts 2 eieren en roer er 2-3 el parmezaanse kaas door. Vermengen met het lichtjes uitgeknepen brood. De ricotta of kwark erdoor roeren, de spinazie er voorzichtig door scheppen. Flink kruiden. Een van de deegballetjes zo dun mogelijk uitrollen op een met bloem bestoven werkblad. Daarna voorzichtig met de hand in alle richtingen nog dunner uitrekken. Een springvorm invetten met olie en de deeglap er zo inleggen dat de rand ca. 1 cm over de bakvorm hangt. Lichtjes met olie bestrijken. Nog 5 deegballetjes op de zelfde manier behandelen en na elkaar in de vorm leggen. Elke laag behalve de laatste bestrijken met olie. De voorbereide vulling over het deeg verdelen, gladstrijken en met wat olie besprenkelen. Met de bolle kant van een lepel zes kuiltjes in de vulling drukken. In elk kuiltje een klontje boter leggen. Voorzichtig 6 eieren een voor een breken en in de kuiltjes laten glijden, zodat de dooier heel blijft. Peper en zout over de eieren strooien en de rest vand e kaas erover strooien. De oven voorverwarmen op 200 graden. De overgebleven deegrolletjes uitrollen, dun uitrekken en eveneens een voor een in de vorm leggen en telkens met olie bestrijken. Langs de rand stukjes boter leggen. de overhangende deegranden naar binnen rollen en aandrukken. De bovenkant van het deeg met olie bestrijken. Prik er voorzichtig wat gaatjes in, zodat de lucht kan ontsnappen (maak daarbij de eieren niet stuk). In de voorverwarmde oven zetten en in ca. 75 min. goudbruin bakken.

Torta Pasqualina - Italiaanse Paastaart (ligurie) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pesto Uit Ligurie
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Torta di noci
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Torta salata
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Torta al limone met Italiaans schuim en basilicum-citroensiroop
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaart met amandelen
20 min Nagerecht
Bekijk recept