FOCACCIA MET PANCETTA EN KAAS

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef de bloem met de suiker en het zout in een kom en schep de oregano en de gist erdoor.Giet het water erbij en de olie en kneed van het midden uit tot een soepel deeg. Voeg lepelgewijs nog wat lauwwarm water toe als het deeg wat te droog wordt.Kneed net zolang tot ee soepel deeg is ontstaan dat niet meer aan de handen en kom plakt.Vet een grote kom in met olie en leg de deegbal erin.Wentel deze goed rond zodat alle kanten met een laagje olie zijn bedekt.Laat het deeg op een lauwwarme en vochtige plaats(zet kom bijv. in een bak warm water en dek alles af met een doek)1 uur rijzen.Kneed het deeg nog eens door en rol het op een met maismeel bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap van 30x20 cm.Leg de deeglap weer op het werkvlak en druk het met de palm van de hand uit tot een lap van 40x30 cm.Vet een bakplaat in met olijfolie en bestuif deze met maismeel.Leg de deegplak erop en verpak deze in plasticfolie.Laat op een warme plaats nog eens 30 min. rijzen.Snijd de pancetta of het spek in dbbelsteentjes en bestrooi hiermee het deeg.Druk het spek in het deeg en druk er tevens blaadjes basilicum in.Bestrijk het deeg met olijfolie en bestrooi het met Parmezaanse kaas.Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 220C of stand

5.Bak het brood ongeveer 20 min. tot de bovenkant goudbruin is.Geef dit brood in stukken gesneden,warm of koud.

FOCACCIA MET PANCETTA EN KAAS is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Romige ratatouillequiche
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini-focaccia
120 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade Shirazi
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde speklappen met bonenschotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept