Scampi Op Italiaanse Wijze

2
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de aardappelen en pureer ze met een staafmixer, voeg dan selderijzout, de versgemalen zwarte peper en basilicumblaadjes toe( bewaar wat blaadjes voor later) het ei en de bloem en kneed dit (op een glad en koud opp.) tot een stevige massa. Draai er dan bolletjes(=gnocchi′s) van ter grootte van een grote hazelnoot.Laten afkoelen. Kook de gnocchi′s in ruim kokend water met wat zout in 4 a 6 minuten gaar.(Als ze gaar zijn gaan ze drijven) en schep ze uit het water met een schuimspaan op een grote platte schaal of bord. In een koekepan met wat olie de sjalotjes heel licht laten kleuren en dan de uitgelekte scampi′s toevoegen en op een matig vuur bakken tot ze licht roze worden, vervolgens de knoflook toevoegen en nog even meebakken. Apart houden in aluminiumfolie. Bak in dezelfde koekepan met nog wat olie de tomaat, op een matig vuur en voeg dan versgemalen zeezout en zwarte peper toe en een flinke scheut Kaapse pracht brut, even inkoken op hoog vuur en dan zachtjes laten sudderen. Bak de gnocci′s in een aparte koekepan met wat olie mooi licht bruin aan alle kanten en bestrooi ze nog met wat versgemalen zeezout Voeg de scampi′s toe aan het tomatenmengsel en verhit op een matig vuur zodat ze goed warm en mooi roze zijn.

Scampi Op Italiaanse Wijze is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept