Zoek
Dolce Torinese (chocoladecake Uit Turijn)
8
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
75 g pure chocoldae
75 g melkchocolade
375 g mascarpone
ca. 10 lange vingers
2 el koffielikeur
75 g pijnboompitten of amandelen in staafjes gesneden
poedersuiker
kleine cakevorm (inh.ca. 6 dl) Hulpmiddelen Evt. een au-bain-marie pan en evt. een vierkante vorm Hulpmiddelen - Evt. een au-bain-marie pan en evt. een vierkante vorm Voorbereiding (kan twee dagen van tevoren)
In grote pan water aan de kook brengen. Kleine pan erin zetten. Hierin chocoladerepen breken en smelten.
Tot lauw laten afkoelen.
Intussen met mixer mascarpone kloppen tot deze stevig is. Lange vingers in stukjes breken. Door mascarpone chocolade
likeur
pijnboompitten en lange vingers roeren.
Vorm bekleden met aluminium-of plastic folie. Mengsel erin scheppen en gladstrijken. In koelkast ca. 3 uur laten opstijven. Bereidingswijze Cake uit vorm nemen. In plakken snijden en met poedersuiker bestrooien. Serveertips Het mooiste is als je het schept in een vierkante vorm
dan snijd je namelijk ook mooie vierkante stu
Bereiding
Cake uit vorm nemen. In plakken snijden en met poedersuiker bestrooien.
Dolce Torinese (chocoladecake Uit Turijn) is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Rosbiefsalade met witlof
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met gorgonzola
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met snijbonen en luchtige salade
15 min-
Bekijk recept
Rode tagliatelle met groene groenten
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept