- Doe deze gist oplossing het water en de olijfolie bij de gist starter (de biga van de vorige dag) en mix het door elkaar.
- Voeg beetje bij beetje de 600 gr bloem toe.
- Kneed dit deeg een minuut of 10 door elkaar met een mixer of met de hand (kliederen). Het is nu een zacht elastisch deeg dat aan je handen blijft plakken.
- Voeg eventueel wat water toe als het deeg te droog is of nog wat bloem als het te slap is. Maar het is belangrijk dat het blijft plakken aan je handen.
- Leg het deeg in een grote kom en laat het een uur rijzen op een warme plaats. Na een uur moet het ongeveer 2-3 keer in omvang zijn toegenomen.
- Maak nu zonder het deeg te veel in elkaar te pletten 3-4 platte lange rechthoekige broden van ongeveer 30 cm lang en 10 cm breed op een of meer bakplaten / vloerbroodvormen - Laat de broden nu 90-120 minuten rijzen.
- Bespuit (met een plantenspuit zonder pokon) de broden met water en strooi er nog wat meel over.
- Laat ze nu in een voorverwarmde oven op 200 graden 30-35 minuten goudbruin bakken."},"recipeYield":"0 "}