Palmpaashaan

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

* Meng het anijszaad door de bloem.* Los de gist op in de lauwe melk en laat dit staan tot zich belletjes vormen.* Roer alle ingredienten, t/m de rietsuiker, door elkaar en kneed ze tenminste 10 minuten door elkaar.* Voeg eventueel maximaal 4 eetlepels melk toe.* Het deeg moet stevig blijven.* Laat het deeg rijzen tot het in volume is verdubbeld.* Verdeel het in gelijke stukken ter grootte van een mandarijn en vorm daar langwerpige, puntige broodjes van (of maak er hazen of hanen van).* Verwarm de oven voor op 225?C en vet een bakplaat in met olie.* Leg de deegvormen op de bakplaat en laat ze buiten de oven onder een theedoek nog 15 minuten narijzen.* Bestrooi ze met anijszaad en bak ze middenin de oven in ? 25 minuten gaar.

Palmpaashaan is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker