Gebraden Fricandeau Met Een Kaneel-Appelvulling

5
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schep in een kom de appel, rozijnen en kaneel door elkaar. Snijd de fricandeau aan de korte zijde over de hele lengte in, zodat er ruimte voor de vulling ontstaat (u kunt dit ook aan de slager vragen).
  • 2 Vul de fricandeau met de appel-kaneelvulling en bind de fricandeau dicht met keukengaren, zodat de vulling goed blijft zitten. Dep het vlees aan de buitenzijde met keukenpapier droog.
  • 3 Verhit boter in een braadpan en bak hierin de fricandeau rondom bruin.
  • 4 Braad de fricandeau met het deksel schuin op de pan op zacht vuur in ca. 35 minuten gaar. Voeg, indien de boter te bruin wordt, een scheutje appelsap aan het braadvet toe. Breng de jus op smaak met zout en peper.
  • 5 Neem het vlees uit de pan en laat dit op een serveerschaal afgedekt met aluminiumfolie ca. 10 minuten staan. Blus ondertussen het braadvet met appelsap af, laat de jus licht inkoken en serveer deze bij het vlees. Lekker met gele rijst en sperziebonen.

Gebraden Fricandeau Met Een Kaneel-Appelvulling is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Limburgse appelvlaai
60 min-
Bekijk recept
Supereenvoudige appeltaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Mini-appelflappen
20 min Gebak
Bekijk recept
Traditionele Hollandse appeltaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept