Maak de champignons schoon met keukenpapier en hak ze fijn. Pel en snipper het uitje. Verhit 4 eetlepels olijfolie en bak hierin het uitje in 3 minuten op een matig vuur glazig. Voeg de fijngehakte champignons toe en bak ze al omscheppende 4 minuten op een hoog vuur gaar. Laten afkoelen. Roer de verse roomkaas los en voeg het champignonmengsel, 2 eetlepels kappertjes, een snufje zout, een snufje peper en een krappe eetlepel Franse mosterd toe. Halveer de plakjes rosbief. Leg in het midden van elk half plakje een hoog bergje van het champignon-roomkaasmengsel. Vouw de plakjes rosbief eromheen en leg de "rosbief-truffeltjes" omgekeerd (met de gladde kant naar boven) op een bord. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Roer van de balsamico-azijn, 1/2 eetlepel mosterd, een snufje zout, een snufje peper en 12 eetlepels olijfolie een gladde dressing. Meng de rucola met de dressing. Verdeel de salade over 4 borden. Leg de rosbief-truffeltjes erop en strooi de rest van de kappertjes erover.
Rosbief-champignon-truffeltjes Met Rucolasla is een recept van Smulweb.nl