- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er dun af. - Hak de amandelen fijn. - Snijd de boter in stukjes. - Klop de eieren los. - Ontpit de pruimen en snijd het vruchtvlees klein. - Schep in een kom alle ingredienten, behalve de cognac, door elkaar. - Vul een grote pan tot de helft met water en breng dit aan de kook. - Vet een porseleinen puddingvorm voor warme puddingen in of gebruik een hoge ovenschaal (bijvoorbeeld een souffleschaal). - Schep het pruimenmengsel in de vorm en dek de schaal af met aluminiumfolie. - Zet de vorm in de pan met kokend water en laat de pudding ca. 8 uur heel zachtjes stomen. - Vul het water eventueel bij als er te veel verdampt. - Neem de vorm uit het water, verwijder het deksel en laat de pudding afkoelen. - Laat de pudding minstens twee weken rijpen. - Verwarm de pudding opnieuw in een pan met kokend water, reken op ca. 2, 1/2 uur. - Zet een platte schaal op de vorm. - Keer ze samen en laat de pudding op de schaal glijden. - Verwarm de cognac in een pan. - Steek de cognac aan (niet onder de afzuigkap !) en schenk de cognac brandend over de pudding. - Geef er brandy butter bij.