Roodgestoofd Lamsvlees

4
Langer dan 1 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg het vlees in een frituurmandje of een Chinese schuimspaan en laat dit in de olie zakken om het CA:1 1/2 minuut,of tot het vlees rood wordt,boven een matig hoog vuur te frituren;haal het eruit en laat het uitdruipen.Giet de overtollige olie af;doe het vlees er weer in met rijstwijn of sherry,zout,dadels(jujubes),waterkastanjes,gemberwortel,sjalotten,sojasaus,vijfkruidenpoeder en bouillon;breng dit aan de kook,doe het dan in een stoofpot of casserole.Laat het 1 1/2 uur sudderen of tot de bouillon tot de helft verminderd is;voeg de champignons toe en laat alles nog zo′n 10 minuten koken.Haal het vlees eruit en snijd het in stukken van 1 cm:dik.Leg de waterkastanjes,dadels en champignons op een schaal met daarbovenop het lamsvlees.Schep de sjalotten en de gemberwortel uit de jus,verhit CA:1 kopje van de jus in een klein steelpannetje.Voeg sesamolie toe en bind met een beetje maizena;roer tot u een gladde saus krijgt,giet die uit over het lamsvlees en dien op.

Roodgestoofd Lamsvlees is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept