Hazenpeper (NL)

6
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt boter in de pan met een scheutje olie, bak het (drooggedepte) in stukken verdeelde en met peper en zout gekruide vlees mooi rondom bruin en haal het uit de pan. Bak nu de uien glazig en voeg de wijn (niet te veel ineens, je kunt altijd nog toevoegen) toe, als het geheel weer kookt voeg je het vlees, de laurierblaadjes, jeneverbessen en als je van wat pittiger houdt de peperkorrels toe en laat het geheel sudderen totdat het vlees van de botten valt, af en toe kijken en wat vocht (wijn) warm toevoegen. Haal het vlees (en de laurierblaadjes, jeneverbessen en peperkorrels) eruit en ontdoe het van de botten. Doe nu alles terug in het (hete) vocht, voeg de in blokjes gesneden appels toe en sudder nog ongeveer een kwartiertje. Verkruimel op het laatst (een paar plakken) peperkoek boven het geheel (om te binden) en warm alles nog een tijdje goed door. Proef even en voeg, indien nodig, naar smaak nog zout en peper toe.

Hazenpeper (NL) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Hazenpeper
2u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenpeper onder pureedakje
5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke hazenpeper
120 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle hazenpeper
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept