Van de broodmix, de vanillemelk, het water, de boter en de helft van het losgeklopte ei een soepel brooddeeg kneden volgens de aanwijzingen op het pak. Dit afgedekt met plasticfolie op een warme plaats 1/2 uur laten rijzen. De appeltjes laten uitlekken en klein snijden, de rozijnen wassen en omschudden met de bloem, de walnoten hakken. Dit alles samen met de koekkruiden door het deeg kneden en uitrollen tot een rechthoekige lap. Amandelspijs met rest van het losgeklopte ei losmaken en tot een rol vormen. Op de deeglap leggen en deze zo dubbelklappen, dat het omgeslagen gedeelte iets kleiner is dan het onderste. Het brood op een ingevette bakplat nog 1/2 uur afgedekt laten rijzen. Oven voorverwarmen op 200 gr C (180 gr C bij hete luchtoven). Brood dun met boter bestrijken en in de oven in /- 50 min gaar en goudbruin bakken. Het brood met water besprenkelen en nog 5 min in de oven laten staan, daarna op een rooster laten afkoelen. Het brood met poedersuiker bestrooien.