Eendenborstfilet Met Venkel En Pruimen

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De venkel wassen, schoonmaken en in plakken snijden van ca 1 cm. De plakken halveren. De venkel in een pan met ruim water en zout in ca 8 minuten beetgaar koken. In een zeef laten uitlekken. Intussen het sjalotje pellen en snipperen. De pitten uit de pruimen snijden. De eendenborstfilet in reepjes van ca 2 cm breed snijden en bestrooien met zout en peper. In de wok 1 eetlepel olie verhitten en de filetreepjes al omscheppend op hoog vuur ca 2 minuten bakken. Uit de pan op een bord scheppen. De rest van de olie in de wok schenken en verhitten. De venkelplakken en sjalot al omscheppend in ca 5 minuten bruin bakken. De filetreepjes, pruimen en 1 dl water toevoegen en aan de kook brengen. De allesbinder erdoor roeren en blijven roeren tot een licht gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met gebakken krielaardappeltjes.

Eendenborstfilet Met Venkel En Pruimen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken eendenborstfilet
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met frisse rode biet-carpaccio
30 min-
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept