Stoofpeertjes In Karamel-Wijnsaus

4
10-20 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Sinaasappel onder koud stromend water goed schoonboenen. ? deel van sinaasappel dun schillen. Van rest van schil met citroentrekker sliertjes maken of met scherp mesje schil dun eraf snijden en in dunne reepjes snijden. In pan met dikke bodem suiker op zacht vuur onafgedekt langzaam laten smelten en goudbruin laten worden (=karameliseren). Wijn, kaneelstokje, stuk sinaasappelschil en 1 ? dl water toevoegen. Vloeistof zachtjes aan de kook brengen. Intussen peertjes schillen, steeltjes en kroontjes eraan laten zitten. Peertjes in vloeistof leggen en afgedekt op laag vuur in ca. 1 uur gaar later stoven, halverwege voorzichtig keren. Peertjes voorzichtig uit stoofvocht nemen en in een mooie schaal zetten. Kaneelstokje en sinaasappelschil uit vocht nemen. Vocht op hoog vuur met sinaasappelsliertjes ca. 3 min. laten inkoken. Saus over peertjes gieten.

Stoofpeertjes In Karamel-Wijnsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept