Varkensfilet In Bladerdeeg

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakjes bladerdeeg in een vierkant en zorg ervoor dat ze elkaar net iets overlappen. Rol dit nu uit tot je ongeveer een keer zoveel deeg hebt. Snij van het deeg een rand af van ca. 1 centimeter en hou dit apart. Omwikkel de varkensfilet met de plakjes katenspek en leg dit bovenop het deeg. Klop het ei los en bestrijk de uiteinden van de deegranden met het ei. Vouw het deeg nu om het vlees heen en druk de randen stevig vast. Leg het verpakte vlees met de naad naar onderen op een bakblik. Maak van het achtergehouden deeg dunne reepjes en leg dit kruislings op het ingepakte vlees, zodat er een mooi ruitmotief ontstaat. Strijk de bovenkant van het deeg in met het overgebleven ei. Bak het geheel in 45 minuten af op 180 graden en laat het daarna op 200 graden afkleuren tot er een mooie goudbruine kleur ontstaat

Varkensfilet In Bladerdeeg is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkensfilet met tijm-honingmarinade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekaramelliseerde champignons met gegrilde varkensfilets
30 min-
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met bietjes en varkensfilet
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept