(Kalkoen in ca. 2 uur op kamertemperatuur laten komen). Over voorverwarmen op 175 ?C of gasovenstand
3. Twee stukken aluminiumfolie van ca. 50 cm lang kruislings over elkaar in braadslede leggen. Currypasta door boter roeren. Kalkoen rondom en vooral ook in kieren tussen poten royaal bestrijken met boter-curry-mengsel. Kalkoen met borst naar boven in midden van aluminiumfolie leggen. Kalkoen bedekken met plakjes spek. Aluminiumfolie rond kalkoen omhoog vouwen en boven kalkoen losjes dichtvouwen, er moet ruimte tussen kalkoen en folie zijn. Braadslede in oven schuiven en kalkoen ca. 2? uur braden. Aluminiumfolie open vouwen en plakjes spek wegnemen. Oven op 200 ?C of gasovenstand 4 zetten en kalkoen in nog 20 a 30 minuten knapperig bruin braden. Regelmatig bedruipen met braadvet. Overigens kun je de kalkoen ook gewoon in een romertopf braden; je kunt dan het aluminiumfolie weglaten en in plaats daarvan de deksel op de romertopf doen.