Zeeuwse Oesters

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Steek de oesters open en haal ze uit de schelp. Giet het oestervocht in een schaaltje. Droog de schelpen (gooi een helft weg en houd een helft over) en plaats ze op een laagje zout op de borden. Giet het oestervocht door een zeefje in een pan. Bak de gesnipperde uien licht aan in de boter en blus ze af met het oesterwater. Laat het geheel gaar koken en pureer het in de keukenmachine. Laat de oesters aan beide kanten ′even de pan zien′, dat wil zeggen laat ze heel even op een hoog vuur aan beide kanten schrikken. De oesters mogen niet te gaar worden. Breng de uienpuree op smaak met zout (pas op! het oestervocht is al zout) en peper en verdeel hem in de schelpen. Leg daar de oesters bovenop.

Zeeuwse Oesters is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Oesters met wasabi en foreleitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme oesters met twee sauzen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
3 bereidingen van oesters
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde mosselen
10 min Snack
Bekijk recept
Pepernoten
45 min Nagerecht
Bekijk recept