Tiramisu

4
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Scheid de eidooiers van het wit en klop de dooiers, samen met de suiker au bain marie gedurende 15 minuten. De zabaglione krijgt nu een mooie lichte kleur en wordt lekker luchtig. Laat dit mengsel nu afkoelen en vermeng het dan met de mascarpone. Denk er aan dat je zo weinig mogelijk klopt om het geheel zo luchtig mogelijk te maken. Vervolgens klop je de eiwitten in een vetvrije kom stijf en met de afgekoelde zabaglione luchtig omscheppen (heel voorzichtig zodat het een luchtig mengsel wordt)Meng een flinke scheut Marsala met de sterke koffie en haal hier de lange vingers door. Bedek de hele bodem van de schaal met de lange vingers. Vervolgens het mascarpone-mengsel erover verdelen. Zet de schaal in de koelkast.

Tiramisu is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept