Paella Uit Valencia

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe een bodem witte wijn in een pan met wat prei en breng de mosselen aan de kook. kook de mosselen 7 min op hoog vuur tot ze open zijn gegaan.Haal de mosselen in de schelp eruit en zeef het nat in een kom. Maak de olie heet in een paella pan en bak hierin de bouten met worst, varkenshaas, rauwe ham, 10 minuten, af en toe opmscheppend tot de bouten goudbruin zijn. Doe de repen paprika, de sperziebonen, knoflook en tomaten erbijen bak af en toe omscheppend tot alles glanst van de olie. Haal de stukken kip eruit. Strooi de rijst en saffraan in de pan en schep alles om tot de rijst glanst en goudkleurig wordt in de bakkende olie. Roer paprikapoeder erbij en giet het hete mosselnat-bouillon mengsel erbij. Breng het snel aan de kook en draai het vuur dann lager zodat het zacht blijft bubbelen. Laat de rijst zo zwellen en gaar worden met de groene erwten. Schep het regelmatig om en voeg zo nodig wat bouillon bij. Voeg dan de inktvis, zout, peper, oregano en vis toe. Schep alles weer om. Pel de garnalen en leg ze in de pan, Keer ze als een kant roze is geworden. Verdeel de de slakjes in de schelp over de rijst met de artisjokken, mosselen in de schelp en kippebouten. Bestrooi met peterselie en laat alles warm worden.

Paella Uit Valencia is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Agua de Valencia
5 min
Bekijk recept
Agua de Valencia
5 min
Bekijk recept
Rabarbersoep met munt en muskaatwijn
25 min Nagerecht
Bekijk recept
valencia rijst
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept