Vrijf je vlees in met safraan, paprika, zout en peper. Verhit in een grote pan met dikke bodem wat olijfolie en bak hierin je vlees als al het vlees aangebraden is zachtzetten en water toevoegen tot dat het vlees net niet onder staat. Dit mag een kleine 2 uur zachtjes pruttelen. In de tussen tijd snijd u alle groenten in stukken van ong 1 cm de meiknol kunt u schillen en de pompoen ook met een dunschillertje. Uit de pompoen verwijderd u de zaadjes. De cous cous zelf mengt u met een halve liter warm water zout en een beetje olijfolie hier maakt u een bol van en laat dit staan. Na ong. 2 uur kunt u de groente afhankelijk van de kooklengte toevoegen courgette en pompoen wordt redelijk snel gaar! toevoegen. U vult dit af met water de kruiden kunne er ook bij, als dit een minuut of 10 heeft geprutteld de pompoen en de courgette er bij. de cous cous moet u nu los maken en in een groete vergiet storten deze zet u boven op de pan met saus en dekt dit af met een groete deksel en eventueel een gerolde theedoek tussen de pan en het vergiet. de saus stoomt de cous cous gaar als er stoom boven de cocusocus uit komt dit in de schaal storten en weer los maken eventueel met nog wat water en zout, en weer herhalen dit ongeveer 3 x. de cous cous moet veerkrachtig zijn en een x zo groot!!