Gebruik warm water voor het deeg. Voor sommige recepten wordt zelfs kokend water gebruikt; dit maakt het deeg soepeler waardoor het gemakkelijker te bewerken is.Maak het deeg een beetje vochtig voordat u het kneedt op een met bloem bestrooide broodplank. Het deeg is dan beter te kneden en neemt voldoende bloem van de broodplank op. zorg dat er steeds genoeg bloem op ligt en schraap het deeg dat toch blijft kleven los en voeg het bij het geheel.In het begin zal het deeg eerder scheuren dan rekken. Blijf het kneden tot het glad en elastisch is (ongeveer 300 keer). Rust tussendoor eventjes uit.Maak er broden van en volg hiervoor de aanwijzingen voor het Basisrecept voor brood met gist.Maak, als de broden in de vormen zitten, met een mes een wigvormige snee over de lengte van de bovenkant. Bestrijk de bovenkant van de broden met warm water of olie om ze vochtig te houden. Dek de vormen af met een vochtige doek en laat het deeg 8-12 uur op een warme plaats staan (tenzij anders aangegeven).Baktijden en temperaturen varieren voor de verschillende recepten. Bak de broden tot zij- en onderkant donkerbruin zijn.