Panettone

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wel de rozijnen 1 nacht in de grappa. Los de gist en 0,5 tl suiker op in 3 el lauwwarm water. Voeg 12 eidooiers en nog 4 el lauwwarm water toe en klop alles met de mixer door elkaar. Voeg de rest van de suiker, de boter en het zout toe en kneed de bloem in gedeelten erdoor. Kneed het deeg ca. 10 minuten met de hand tot het soepel en elastisch is. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te vochtig blijft. Leg het deeg in een met bloem bestoven kom en laat het afgedekt 1-2 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is. Verhoog de rand van de springvorm minstens 6 cm met bakpapier. Kneed het deeg na het rijzen nogmaals door en meng er tegelijkertijd de citroen -en sinaasappelschil, uitgelekte rozijnen, amandelen en pijnboompitten door. Schep het deeg in de vorm en laat het nogmaals ca. 1 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop 1 eidooier los en bestrijk hiermee de bovenkant van het deeg. Bak de panettone in 45-60 minuten gaar en lichtbruin in het midden van de oven. Controleer of de panettone gaar; klop op de onderkant als er een hol geluid klinkt is het brood goed gaar.

Panettone is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Panettone
40 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Panettone met gegrilde ananas
10 min- Nagerecht
Bekijk recept
Vanille-Panettone
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Panettone-custardtaart uit de oven
40 min Nagerecht
Bekijk recept

Panettone
40 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Panettone met gegrilde ananas
10 min- Nagerecht
Bekijk recept
Vanille-Panettone
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Panettone-custardtaart uit de oven
40 min Nagerecht
Bekijk recept