SAMBEL KATJANG (Pindasaus)

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De knoflook, trassi en de kemiri worden vooraf gepoft of gebakken in een koekepan daarna stampen of fijnmalen. De pinda's worden evenals de kemiri fijn gestampt. De hebbie, lomboks, trassi en het zout fijn stampen en bij de pinda's en kemiri voegen. We mengen alles goed door elkaar en maken af met azijn en suiker. We doen er ca. 4 eetlepels water bij. De sambel katang moet zuur en pittig van smaak zijn. We kunnen er ook fijngewreven stukjes rabarber in doen, die dan de Indonesische blimbing (stervrucht) vervangt. Als je stervrucht hebt, is dat aangeraden. Je kunt ook in plaats van azijn (stervrucht, rabarber) tamarinde in doen.

SAMBEL KATJANG (Pindasaus) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sojascheuten en tofu
20 min
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden
30 min-
Bekijk recept
Kipsaté met pindasaus en geroosterde kokos
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sambel Goreng Telor
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Hete Kip Uit Combimagnetron
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pakistaanse Mosselen
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Nasi Koening
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept