Vastenavondbolletjes

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vermeng de gist met de suiker tot een romig geheel, maak de boter warm tot alles gesmolten is, voeg de melk toe en laat de vloeistof lauw-warm worden. giet dit bij het gistmengsel en voeg de gezeefde bloem en het zout toe, kneed alles door elkaar tot een gelijkmatig deeg is ontstaan, leg het deeg op een met bloem bestoven plank en kneed het nog eens goed door elkaar, leg er een vochtige doek over en laat het deeg 30 a 40 minuten rijzen. Kneed het deeg even en verdeel in 8 porties, maak er balletjes van, leg de bolletjes op een ingevette bakplaat en laat het deeg op een warme plaats nog eens 15 minuten rijzen. Bestrijk de bolletjes met ei of melk, bak ze in de oven (voorverwarmd op 235?) tot ze stevig aanvoelen en laat ze goed afkoelen. Maak de vulling door alle ingredienten met elkaar te vermengen. snijd van elk bolletje een kapje af, hol de bolletjes uit en vermeng het kruim met de amandelvulling, vul de broodjes, schep er de geklopte room op , zet het kapje er weer op en de gezeefde poedersuiker erover.

Vastenavondbolletjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker