Vlechtbrood Met Maanzaad

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef de bloem in een grote kom en maak een kuilje in het midden. Meng gist met een beetje lauw water. Giet dat in het kuiltje. Klop de eieren op met gesmolten boter en schenk dit erover. Voeg het zout toe en meng alles goed door elkaar. Werk dan tot de puree gestampte aardappels erdoor. Afdekken en op een warme plaats laten rusten en rijzen. Verdeel het deeg in negen gelijke porties en rol deze op een met bloem bestoven werkblad uit tot lange, dunne strengen ter dikte van een vinger. Maak met vijf van die strengen een vlecht (bij vlechten met vijf strengen leg je steeds 2 strengen over 1 streng). Leg de deegvlecht op een met bloem bestoven ovenplaat. Maak met drie strengen een nieuwe vlecht en leg die op de andere. Als laatste leg je de negende streng er in de lengte overheen. Afdekken, laten rusten en rijzen. Besmeer het brood met eidooier, opgelost in een beetje water, en bestrooi het rijkelijk met maanzaad. Bak het vlechtbrood in ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven op 175 graden goudbruin.

Vlechtbrood Met Maanzaad is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kaasblokjes
45 min-
Bekijk recept
Bonen-venkelsalade
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Vlechtbrood
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-tomatenvlecht
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Vlechtbrood met maanzaad
30 min Lunchgerecht
Bekijk recept