Zeef de bloem en zout in een kom en verkruimel het vet of de olie erdoor zoals bij een kruimeldeeg. Voeg warm water toe en kneed een zacht en soepel deeg. Kneed het deeg op een met bloem bestoven oppervlak, tot het glad en niet meer plakkerig is. Leg er eenvochtige theedoek over. Verdeel het deeg in kleine porties en rol het tot bolletjes. Rol een deegbol met een met bloem bestoven deegroller uit to een dunne, ronde plak. Snijd rond een bord een cirkel van 25 cm uit het deeg. Herhaal dit met de rest. Maak een stapel tortilla′s en bestuif ze met bloem, zodat ze niet gaan kleven. Bedek ze met een theedoek. Verwarm een koekepan en bak de tortilla′s een voor een 10 sec. aan elke kant. Hou ze ondertussenwarm. Bak de tortilla′s niet te lang. Ze moeten soepel blijven voor het oprollen. Ze kunnen op voorhand worden gemaakt en ingevroren. Leg vetvrij papier tussen de tortilla′s, doe ze in diepvrieszakken en bewaar ze maximaal 2 maanden. Ontdooi ze bij kamertemperatuur.
Tortilla's Van Tarwebloem is een recept van Smulweb.nl