Balkan Burger Met Gekruide Aardappelpuree

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de ui. Meng het gehakt, de tartaar, de uisnippers en de specerijen goed door elkaar; zet het mengsel 1 uur afgedekt in de koelkast, zodat de smaken goed intrekken. Kneed het gehaktmengsel nogmaals goed door en vorm er 8 platte schijven (hamburgers) van. Op de barbecue: Rooster de burgers boven de gloeiend hete houtskool in 8-10 minuten bruin en gaar; keer ze halverwege de bereidingstijd. Maak de aardappelpuree: Borstel de aardappelen schoon onder koud stromend water en kook ze in ruim water in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af, laat ze iets afkoelen en pel ze; stamp het aardappelkruim fijn. Pel en snipper de ui. Verhit de boter en fruit de uisnippers zachtjes; voeg de puree toe en laat hem goed heet worden; roer regelmatig. Roer de peterselie door het aardappelmengsel en breng het op smaak met zout en peper

Balkan Burger Met Gekruide Aardappelpuree is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Balkan Burgers
0-10 min -
Bekijk recept
Koolsalade ?Balkan?
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Balkan Stoofschotel
10-20 min -
Bekijk recept
Zuurkool uit de Balkan
0 min
Bekijk recept