Bekleed de springvorm met bakpapier en vet hem in. Verwarm de oven voor tot 175 graden. Verwarm de rum, haal de pan van het vuur en laat de rozijnen in de rum wellen. Smelt de boter in een grote koekenpan. Bak dan de havervlokken en de pecannoten al omscheppend iets bruin. Roer de honing erdoor en verwarm alles nog enkele minuten. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Rasp de citroen en pers een helft uit. Klop de eidooiers met de suiker, vanillesuiker en citroenrasp schuimig. Roer er de maizena, kwark en het citroensap door. Klop de eiwitten stijf en spatel ze erdoor. Schep er de rozijnen door en schenk het geheel over de kruimelbodem, strijk de bovenkant glad. Bak de taart in 1 uur en 15 min. gaar en lichtbruin. Laat hem afkoelen en bestrooi de taart voor het serveren met peodersuiker.
KWARKTAART MET RUM EN ROZIJNEN is een recept van Smulweb.nl