KWARKTAART MET RUM EN ROZIJNEN

0
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bekleed de springvorm met bakpapier en vet hem in. Verwarm de oven voor tot 175 graden. Verwarm de rum, haal de pan van het vuur en laat de rozijnen in de rum wellen. Smelt de boter in een grote koekenpan. Bak dan de havervlokken en de pecannoten al omscheppend iets bruin. Roer de honing erdoor en verwarm alles nog enkele minuten. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Rasp de citroen en pers een helft uit. Klop de eidooiers met de suiker, vanillesuiker en citroenrasp schuimig. Roer er de maizena, kwark en het citroensap door. Klop de eiwitten stijf en spatel ze erdoor. Schep er de rozijnen door en schenk het geheel over de kruimelbodem, strijk de bovenkant glad. Bak de taart in 1 uur en 15 min. gaar en lichtbruin. Laat hem afkoelen en bestrooi de taart voor het serveren met peodersuiker.

KWARKTAART MET RUM EN ROZIJNEN is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Kwarktaart met aardbeien
35 min Gebak
Bekijk recept
Frisse vanillekwarktaart met bloedsinaasappel
165 min-
Bekijk recept
Feestelijke bramen-kwarktaart
30 min- Nagerecht
Bekijk recept