Aardbeien-slagroomtaart

0
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

VOOR DE DEKLAAG: - 15 blaadjes gelatine 5 minuten wellen in koud water, daarna uitknijpen.
- 400 g aardbeien wassen, uitlekken, kroontjes verwijderen en pureren. - 75 g suiker, 1 zakje vanillesuiker en 1 el citroen erdoor roeren.
- gelatine onder voortdurend roeren verwarmen tot het is opgelost. Bij de aardbeienpuree doen.
- 3,7 dl slagroom stijfkloppen en door de dikwordende aardbeienpuree roeren.
- De afgekoelde taartbodem op een taartschaal leggen met de beboterde springvormrand eromheen. Vullen met aardbeienroom, gladstrijken en in de koelkast zetten.
- 600 g aardbeien wassen, uitlekken, kroontjes verwijderen, halveren en met wat suiker bestrooien, even laten intrekken, in een zeefdoen en het sap opvangen (heb je later nog nodig). De aardbeien dakpansgewijs op de aardbeienroom leggen. VOOR HET GLAZUUR: - aardbeiensap met water aanvullen tot 0,5 dl vloeistof.
- 3 blaadjes gelatine 5 minuten wellenin koud water, uitknijpen. Al roerende verwarmen en het aardbeienvocht toevoegen.
- met het glazuur de aardbeien bestrijken.
- 2,5 dl slagroom met 1 zakje slagroomversteviger en 1 zakje vanillesuiker stijfkloppen en in een spuitzak met gekartelde mond doen. Rechte lijnen op de rand van de taart spuiten.

Aardbeien-slagroomtaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Slagroomtaart met roos
55 min Gebak
Bekijk recept
Aardbeien-slagroomtaart
2 uur-
Bekijk recept
Mona's Slagroomtaart.
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept