Maak de biefstukken droog met keukenpapier en wrijf ze in met wat zout en peper. Verhit een koekenpan en voeg boter en olijfolie toe. Wacht tot het schuim van de boter grotendeels is weggetrokken. Bak de biefstukken in ca. 7 minuten aan weerszijden goudbruin. Houd de biefstukken daarna, verpakt in aluminiumfolie, warm. Roer gedroogde tomaten en 3 eetlepels water door de resterende boter en olie. Roer de aanzetsels van de bodem van de pan goed los. Voeg de wildfond toe. Laat alles 4-5 minuten zachtjes koken. Strooi allesbinder erover en roer alles goed door. Schenk de nu verkregen saus door een zeefje in een pannetje met dikke bodem. Voeg de room toe en laat alles zo lang zachtjes koken tot de saus de gewenste dikte heeft verkregen. Voeg naar eigen smaak en inzicht zout en peper toe.
Hertenbiefstuk Met Basilicum is een recept van Smulweb.nl