Anatra All'arancio

4
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vraag aan de poelier of hij de eend goed schoonmaakt. wrijf het vlees in met olijfolie. strooi er zout en peper over (vergeet de binnenkant niet). doe de laurierblaadjes in de eend. smelt 40 gram boter en bak de eend in 4 minuten aan (draai het vlees meerdere malen om). schenk de wijn erover en laat het vlees dan ongeveer een uur bakken. voeg - indien nodig - af en toe een eetlepel warm water toe. was in de tussentijd de sinaasappels, schil ze voorzichtig en snijd de schillen in ongeveer twintig reepjes (deze dienen als garnering). kook de reepjes gedurende 5 minuten in kokend water. giet ze af en droog ze op een theedoek. pers de sinaasappels en de citroen en zeef het sap. vergeet niet af en toe de eend te controleren met een houten stokertje. de eend is gaar als er bij het prikken een kleurloos, of zachtroze vloeistof verschijnt. als de eend gaar is, haal je het vlees uit de pan en wikkel je het in een stuk aluminiumfolie. zeef het kookvocht en voeg hieraan 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel suiker, het vruchtensap en de sinaasappel-likeur toe. De saus kook de saus gedurende 5 minuten op een laag vuur. meng dan de rest van de boter met de maizena en voeg dit toe aan de saus. als de saus dik geworden is, doe je haar in de sauskom. smelt vervolgens 2 eetlepels suiker en 2 eetlepels azijn in een pannetje en laat dit mengsel ongeveer 5 minuten koken. haal de eend uit het aluminiumfolie en leg deze op een grote schaal, met de borst naar boven. smeer hierover het sausje van suiker en azijn en garneer het vlees met de sinaasappelreepjes. serveer de eend met nieuwe aardappeltjes en met de warme sinaasappelsaus.

Anatra All'arancio is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Risotto Con Boletus Edulis, Anatra E Tartufo
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept