Konijn Met Rozemarijnscones

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wentel de stukken konijn door de bloem. Verhit de boter of olie in een koekepan. Bak de stukken konijn rondom bruin, haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Fruit de ui zacht op laat vuur. Voeg de champignons toe, zet het vuur hoger en roer de tomatenpuree en de knoflook erdoor. Schep alles in de stoofpot, voeg de konijn toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Giet de bouillon erbij tot hij de stukken konijn net bedekt en laat ze op het fornuis ca. 30 min. stoven. Voeg de tomaten toe en laat alles nog 10 minuten stoven. Voeg de fijngehakte kruiden toe. Controleer of het vlees gaar is en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.Voor de scones:Verwarm de oven voor op 200?C. Zeef de bloem en een flinke snuf zout in een kom. Wrijf de boter erdoor tot de bloem kruimelig wordt. Hussel de kruiden erdoor. Roer de karnemelk er met een mes door, tot de droge bloem verdwenen is en het mengsel uit grote klonten bestaat. Leg het mengsel op een metbloem bestoven oppervlak en maak er een soepele bal van. Rol of duw de bal uit tot een dikte van 1,5 cm. Werk snel, het deeg moet rijzen in de oven en het rijsvermogen mag tijdens het uitrollen niet worden verspild. Snijd het deeg in rondjes van ca. 4 cm. Bestrijk de bovenkanten met ei en leg ze bovenop het konijnenvlees. Zet de schotel hoog in de oven en bak het gerecht 12 min. of tot de scones goudbruin zijn.

Konijn Met Rozemarijnscones is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept