Focaccia

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Stap 1: Los de gist met de suiker op in 5 el lauwwarm water (verwerk de gedroogde gist volgens de gebruiksaanwijzing) Meng bloem en het zout in een kom. Maak in het midden een kuiltje en schenk hierin het gistmengsel, 1 1/2 el olie en nog 1 1/2 dl lauwwarm water. Kneed het mengsel met de hand of met de kneedhaken van een mixer tot een samenhangend geheel. Stap 2: Neem het deeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven werkvlak nog 10-15 minuten stevig door. Duw het deeg steeds met de handpalm van voor naar achter. Vorm het deeg tot een bal. Bestrijk de deegbal met olie en leg hem in een kom. Stap 3: Dek de kom af met een vochtige doek of plastic folie en laat het deeg op een warme plek circa 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld. Kneed het deeg nog even en rol het dan op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne, ovalen lap van 1/2 cm dik. Stap 4: Leg het brood op een ingevette bakplaat en laat het nogmaals, afgedekt met een doek, 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 240 graden. Druk met de vingers wat kuiltjes in het deeg en strooi er wat rozemarijn en zeezout over. Bak de focaccia in ongeveer 20 minuten lichtbruin en krokant in en het midden van de oven.

Focaccia is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Romige ratatouillequiche
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini-focaccia
120 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade Shirazi
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde speklappen met bonenschotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige ratatouillequiche
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini-focaccia
120 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade Shirazi
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde speklappen met bonenschotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept