Poori

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Giet een laag olie van 7 cm in een grote diepe pan of gebruik een frituurpan en verhit de olie tot 195 C. Verdeel intussen het deeg in 2 even grote porties. Doe ze op een licht met bloem bestoven werkvlak en rol elk stuk uit tot een rol van 20 cm lang. Snij elke rol in even grote stukken en vorm die tot ronde bolletjes. Neem 1 bolletje tegelijk en rol die uit met een deegroller tot een cirkel van 13 cm doorsnee,waarbij u het deeg regelmatig bestooid met bloem om plakken te voorkomen. Herhaal met de rest van de bolletjes. Laat zodra de olie heet is 1 poori tegelijk in de olie glijden. Druk de bovenkant lichtjes aan met een schuimspaan,hierdoor gaat het brood opzetten. Draai de poori na ca 30 seconden om met een schuimspaan of tang en frituur ook de andere kant ca 30 seconden.waarbij u de poori zorgvulig met olie bedruipt. Schep de poori uit de olie en laat hem even uitlekken op keukenpapier. Houd de poori warm in de lauwe oven terwijl u de rest op dezelfde manier frituurt. Dien onmiddelijk op.

Poori is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Poori's
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Poori's
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept