Frans Stokbrood

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng water, suiker en gist. Zeef de bloem en zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Roer het gistmengsel met een houten lepel door de bloem tot een plakkerig mengsel. Kneed 10 minuten goed door totdat het deeg soepel is. De bol insmeren met de olie en afgedekt 1 uur op een warme plek laten rijzen. Deeg platslaan en 1 minuut kneden. Uitrollen tot een (stokbroodlange) rechthoekige lap en stevig oprollen. De uiteinden smaller maken en op een ingevet bakblik of in een stokbroodvorm leggen *. 40 Minuten laten rijzen onder een stuk plastic. De oven voorverwarmen op 220?C (heteluchtoven 200?C). 0,5 Liter water in een ondiep bakblik gieten en onderin de oven plaatsen (voor een krokante korst). Het brood insmeren met een mengsel van eiwit en water en diagonale inkepingen in de bovenkant maken van het brood. 10 minuten bakken op 220?C, daarna de oven terug draaien naar 180?C (160?C) en nogmaals besmeren met het eiwitmengsel. Nog 15 minuten bakken.

Frans Stokbrood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stokjesbrood Russische salade
40 min Snack
Bekijk recept
Stokjesbrood gegrilde paprika en ansjovis
15 min Snack
Bekijk recept
Provençaalse tonijnschotel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept