Tandoori Roti

6
Langer dan 1 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De bloem met suiker, bakpoeder boven de werktafel zeven en een kuil in midden maken met een krabbetje.
  • 2 Olie in kuil doen en gist op rand van bloem strooien.
  • 3 Yoghurt en ei in kuil doen.
  • 4 Beetje voor beetje handwarm melk toevoegen terwijl je het met jou vingertoppen van binnen uit de natte ingrediënten door bloem roeren.
  • 5 Zodra alle vocht is geabsorbeerd de zout erdoor kneden en deze mengsel nu verder goed kneden met handen tot een elastische deeg verkrijgt wordt (terugveert als je het indrukt).
  • 6 Deeg in kom doen met plastiek eroverheen en op een warme plaats zetten.
  • 7 Deeg voor 3/4 uur laten rijzen totdat deeg bijna dubbel in volume is gerezen.
  • 8 Verdeel wat olie oor bakplaat.
  • 9 Van het deeg 8 gelijke grote bolletjes draaien en elke bal plat drukken met de handpalm. 1
  • 0 De ballen licht met bloem bestuiven en voorzichtig uitrollen tot een schijf van 10 cm. in doorsnee. 1
  • 1 Schijven op bakplaat leggen en roti 10-12 min bij 225*C bakken.( halverwege de roti omkeren, kijk uit voor aanbranden)

Tandoori Roti is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische kiproti met paprika en komijn
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roti met kerrie-kip en sperziebonen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse kip met okra en kousenband
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse roti met kip
80 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip tandoori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in Indiase roerbaksaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept