Tandoori Jhinga

4
0-10 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Spoel de garnalen koud af en pel ze naar wens. - Of snijd ze van onderen met een scherp mes in en druk ze enigszins plat. - Leg ze in een kom, bedruppel met citroensap en bestrooi met zout en peper. - Roer de garnalen goed om en zet ze apart.
- Voor de marinade: - Spreid koriander, fenegriek, cardamom en uiezaad op een bakplaat uit.
- Leg de laurier erbij en rooster alles 10-15 minuten in een op 200 C voorverwarmde oven. - Laat dan afkoelen en stamp fijn in een vijzel. - Doe de ui, knoflook en gember met de yoghurt en kurkuma in een blender of keukenmachine. - Pureer tot een gladde pasta, voeg de geroosterde specerijen toe en draai nog 30 seconden. - Kleur het mengsel met de voedselkleurstof rood.
- Giet de marinade over de garnalen en laat ze afgedekt in de koelkast marineren: gepelde garnalen 3-4 uur en ongepelde een nacht. - Neem ze uit de marinade, rijg ze aan spiesjes en bestrooi met anijs. - Rooster ze vervolgens in 3-5 minuten net gaar op de barbecue; keer ze geregeld en bedruip met de marinade.
- Dien meteen op.

Tandoori Jhinga is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip tandoori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in Indiase roerbaksaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept