Kip-tikkaspiesjes

6
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet de tikka-kipspitjes in een beker. Roer een marinade van de yoghurt, het limoensap en de in ringen gesneden uitjes en schenk dit bij de kip in de beker. Zet de kipspitjes 1 uur koel weg. Steek de barbecuekooltjes aan en laat ze witheet worden. Neem de kipspitjes uit de yoghurtmarinade, leg ze op het rooster en rooster ze onder keren 10 minuten. Bestrijk de pitabroodjes aan een kant met knoflookpuree, besprenkel ze met wat olie en bestrooi ze met koriandergroen en sesamzaadjes. Leg de broodjes met de onderkant op het rooster en rooster ze 3 minuten. Keer ze dan en rooster de bovenkanten nog 2 minuten (ze mogen een beetje geblakerd zijn). Rasp voor de ra?ta de komkommer grof, laat hem in een zeef kort uitlekken en vermeng met de versgeknipte muntblaadjes en het tweede bakje yoghurt.

Kip-tikkaspiesjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept