Souvlaki (vleesspiesjes)

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het vlees in vierkante blokken van 3 bij 3 cm. Vierendeel de tomaten. Snijd de paprika in stukken zodat er 8 stukken ontstaan. Doe nu steeds achtereenvolgens een stuk vlees, stuk tomaat, stuk vlees, stukje paprika aan de spiesen. Tot ze vol zijn. Meng in een kommetje de olie met de azijn. Strooi zout over de souvlaki′s en smeer ze met een kwastje in met het olie/azijn mengsel. Bak de souvlaki′s op een hete plaat of barbecue. Keer ze geregeld en smeer regelmatig wat van het olie/azijn mengsel op de souvlaki′s. Zo wordt het vlees lekker mals en lekker van smaak. Als de souvlaki′s rondom bruin en van binnen gaar zijn haal je ze van de plaat en strooi je er wat oregano (rigani) over. Tot slot een beetje citroensap op de souvlaki′s sprenkelen.

Souvlaki (vleesspiesjes) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Oosterse vleesspiesjes met rijstsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde vleesspiesjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsspiesje en komkommerrepen met peterseliedip
5 min Snack
Bekijk recept
Surf- en turfspiesjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsbrochettes (Souvlaki arni)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissouvlaki, frites & koolsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Souvlaki van varkenshaas
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Souvlaki (vleesspiesjes)
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept