Zelfgerookte Zalm

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Neem de zalmfilet die nog bevroren is, bestrooi hem met verse peper uit de molen en met zeezout, een beetje piment erover is ook lekker. Zet de pan op het gas, of op een electrische kookplaat, of op een barbecue buiten. Wacht tot het houtzaagsel begint te roken. Het mag niet te erg roken! Zet de warmtebron zo, dat het roken net niet ophoudt. Sluit de pan en reken vanaf nu ongeveer 15 minuten rooktijd. Zorg ervoor dat het niet te heet wordt in de pan; het is de bedoeling dat de vis gerookt wordt, maar niet gestoofd! De zalm blijft van binnen rauw, maar is wel gerookt. Haal na 15 minuten voorzichtig de zalm uit de pan en snij de moot in smalle plakken.

Zelfgerookte Zalm is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Zelfgerookte makreel
5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
ZELFGEROOKTE ZALMFILET
15 min
Bekijk recept
Aardappel-worstjesomelet (Froutalia Uit Andros)
10-20 min -
Bekijk recept
Kaas Omelet
0-10 min -
Bekijk recept