Indische Boontjes

4
20-30 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

350 gram jonge (dunne) sperziebonen 2 eetl. (arachide)olie 1 grote ui gesnipperd 2 teentjes knoflook ragfijn gehakt 1 1/2 theel sambal oelek 1 theel. goelah djawa of bruine basterdsuiker 1 spriet sereh of stukje citroenschil (ca. 2 cm) 1 daun salam of klein laurierblad 2 dl (dikke) kokosmelk zout 50-75 gram dag-verse tauge 1 tomaat ontveld vruchtvlees in smalle reepjes gesneden 2-3 eetl. seroendeng geroosterde kokos met pinda's rechtstreeks uit de toko en dus niet uit een zakje of potje Verhit een wok of wadjan en laat de olie er even doorwalsen. Laat de ui 3 minuten, onder voortdurend roeren en omscheppen, zachtjes fruiten. Schep knoflook, sambal oelek en de boontjes er door. Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen nogmaals 3 minuten zachtjes fruiten. Voeg daarna suiker, sereh of citroenschil en daun salam of laurierblad toe. Schenk er 1 deciliter water en de kokosmelk bij. Laat alles aan de kook komen. Schep alles enkele malen om. Temper de warmtebron. Laat alles 8 - 9 minuten zachtjes sudderen. Spoel intussen de tauge enkele malen in ruim koud water. Laat de tauge daarna uitlekken. Schep de tauge 1 minuut voor het opdienen door het gerecht. Breng het gerecht op smaak door er wat zout aan toe te voegen.

Indische Boontjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maisstamppot met paprika en boontjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indische kipspiesjes
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentesalade met gemarineerde makreel
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept