Varkensvlees Met Ananas-papayasaus

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak het vlees droog met keukenpapier. Snijd de schnitzels in smalle reepjes met een lengte van ca. 4 cm. Schud in een grote plastic zak bloem, kerriepoeder, zout en peper door elkaar. Leg het vlees erbij en schud alles zo lang tot elk reepje aan alle kanten is bedekt met een dun bloem/kerrie-laagje . Verhit een wok en laat de olie er even door walsen. Voeg het vlees, onder voortdurend omscheppen, bij gedeelten toe. Laat alles 3 min; onder voortdurend omscheppen, bakken. Schep daarna ui , knoflook en sambal oelek toe. Laat alles dan nogmaals 3 min. bakken. Schenk debouillon er bij en temper de warmtebron. Leg een deksel op de wok en laat alles 12 - 15 min. heel zachtjes sudderen. Roer daarna de gehele inhoud van het potje met ananas/papayasaus door het gerecht. Schep alles enkele malen goed om. Zodra de saus warm is geworden kan het gerecht worden opgediend. Let op: na het toevoegen van de saus mag het gerecht niet meer aan de kook worden gebracht. Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden. Strooi er eventueel wat bieslook over.

Varkensvlees Met Ananas-papayasaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gefrituurde Banaantoffees Met Whiskey-papayasaus
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept