Lamsstoofschotel "Tunis"

6
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het vlees in 2 e.l. hete olie rondom dichtschroeien. 1,5 l. bouillon toevoegen en het vlees in 2 uur gaar laten worden. Ondertussen de stelen van de artisjokken snijden. Een citroen uit persen en het snijvlak van de artisjokken inwrijven met citroensap. De buitenste bladeren van de artisjok afknippen en de harde punten van de rest van de bladeren afknippen. De artisjokken in achten snijden. De snijvlakken met citreonsap insmeren. De artisjokken bij het vlees voegen en mee gaar laten worden. Het resterende citroen sap erbij doen. De ui pellen en in dunne repen snijden en in de resterende olie glazig laten worden. Hierboven twee teentjes knoflook uitpersen. De koriander erover doen en afblussen met de resteren de bouilon. Dit bij het vlees voegen. De gierst onder een de hete kraan afspoelen en goed uit laten lekken. De gierst in een droge pan al roerend verhitten, met anderhalve liter water afblussen en aan de kook laten komen. De gierst afgedekt, op zeer klein vuur in ongeveer 15 minuten gaar laten worden. De dpoerwtjes 10 minuten voor het einde van de stooftijd bij het vles voegen. De schil van de 2 citroenen onder de het kraan schoonboenen en dun schillen. De peterselie knippen en de knoflook uitpersen( welke nog over was). De pepertjes door snijden en de zaadlijsten verwijderen. Wassen en fijn snijden. Citroenschil, knoflook en spaanse peper door het vlees roeren. De overgebleven citroen uitpersen. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper. De gierst toevoegen en door en door heet laten worden.

Lamsstoofschotel "Tunis" is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Marokkaanse lamsstoofschotel
1u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofschotel Met Saffraan
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse Lamsstoofschotel
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofschotel Met Pruimen
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept