Noord-Afrikaanse Stoofschotel Met Lamsvlees

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olie en bak hierin de vleesblokjes in gedeelten rondom lichtbruin. Voeg de ui toe en bak die 2-3 min. mee. Voeg de rozijnen, hazelnoten, kaneelstokjes, piment, nootmuskaat en lamsfond toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg de limoen toe. Stoof alles ? 1 uur op laag vuur met het deksel op de pan. Voeg de aubergine en tomaten toe en stoof alles nog ? 45 min. Controleer tegen het einde van de stooftijd of er nog voldoende vocht in de pan zit. Voeg eventueel wat water of bouillon toe. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verwijder de limoen uit het gerecht. Strooi de citroenmelisse erover en serveer met de couscous.

Noord-Afrikaanse Stoofschotel Met Lamsvlees is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Noord-Amerikaanse Caesarburger
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaassoep uit Alkmaar
15 min-
Bekijk recept
Noord-Afrikaanse stoofpot
30 min-
Bekijk recept
Noord-Afrikaanse gehaktballetjes met yoghurtdip
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept