Christmas Pudding

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng gedroogde vruchten, noten, broodkruim en vet in een grote schaal door elkaar met een houten lepel. Roer eieren, bier en drank door. Maak een dik vloeibaar mengsel. Laat enkele uren staan. Bekleed beide helften v/d rijst stomer met ingevette folie, laat over rand hangen. Vul met de puddingmassa. Druk de helften tegen elkaar en frommel de randen v/d folie in elkaar. Zen de vormen op een metalen treft in een grote pan; vul met kokend water tot halverwege de onderste vorm. Leg een deksel op de pan en stoom pudding ca. 6 uur. Voeg zo nodig steeds een beetje kokend water toe. Meen vorm uit pan en laat afkoelen. Haal de pudding uit de folie en verpak hem in een nieuw stuk vetvrij papier en vervolgens in folie. Laat op een koele plaats rusten tot gebruik.

Christmas Pudding is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Griekse bougatsa
70 min Nagerecht
Bekijk recept
Frambozendroom
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Christmas pudding
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Wrap met gerookte ham en cranberryroom
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Guinness Christmas Pudding
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Christmas Pudding.
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept