Gerookte Vijfkruidenkip

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 Zet een klein rooster waar de kip goed op past op de bodem van een pan. Voeg water tot dat niveau toe. Leg de kip op het rooster en breng het water aan de kook. Dek goed af, temper het vuur en laat de kip 15 min. stomen. Vuur uitdraaien en de kip afgedekt 15 min. laten rusten. Doe de kip in een schaal. 3 Was de pan en leg er 3 of 4 grote stukken aluminiumfolie in. Maak de schil en steranijs met een stamper en vijzel of deegroller fijn tot het formaat van broodkruimels. Verkruimel ze eventueel in de keukenmachine. Voeg vijfkruidenpoeder en suiker toe en verspreid dit over de folie. 4 Zet het rooster weer in de pan en de kip erbovenop. Zet de pan op een matig vuur en dek hem goed af zodra de specerijen beginnen te walmen. Zet het vuur laag en rook de kip 20 min. Controleer of hij gaar is door met een vleespen in een dij te prikken. De sappen moeten helder zijn. Haal de kip uit de pan en hak hem op Chinese wijze. Onthoud dat de hitte die in de laatste stap vrijkomt heel intens moet zijn. Laat de pan op het fornuis eerst goed afkoelen zodra de kip eruit is.

Gerookte Vijfkruidenkip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Uienrijst Met Vijfkruidenkip
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Uienrijst Met Vijfkruidenkip
20-30 min -
Bekijk recept
Geroerbakte Uienrijst Met Vijfkruidenkip
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept