1 De bouillon aan de kook brengen en vanaf dit punt ongeveer 30 minuten rekenen voor het gaar stomen. De couscous vervolgens uit de stoompan halen en op een platte schaal uitspreiden. Wat water en olie over de korrels sprenkelen en het geheel losroeren/luchtig maken. Geleidelijk aan meer water en de rest van de olie erdoor mengen, zeer goed verdelen en de couscous laten rusten tot alle vocht is opgenomen. De couscous voor de tweede maal in de stoompan doen en de bouillon weer aan de kook brengen.
2 Zodra het kookpunt bereikt is en je de stoom uit de pan ziet komen, de couscous opnieuw uit de pan nemen, op een schaal uitspreiden en vermengen met een eetlepel zout. Boter in vlokjes verdelen en erdoorheen mengen. de couscous weer luchtig maken, de korrels van elkaar losroeren en tegelijkertijd op deze manier boter en zout goed verdelen.
3 Voor de derde maal de couscous in het bovenste deel van de stoompan doen en nog enkele minuten boven de kokende bouillon verwarmen.