K'Seksu

0
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het tarwegriesmeel wassen en snel uit laten lekken. Met de hand uitspreiden op een plat vlak. Een groot plastic dienblad werkt het makkelijkst. Maakde korrels goed los. De couscousstomer op het vuur zetten en de bouillon aan de kookbrengen. Let op dat de bouillon het bovenste stoom gedeelte niet raakt. De stoommand vullen met de couscous en als de bouillon kookt de mand boven de kokende bouillon plaatsen en de couscous 30 min. stomen. Dan de couscous weer uitspreiden op het dienblad en de korrels los rollen. Dan wat water en olie over de couscous sprenkelen en he geheel luchtig rollen. Door gaan tot de olie en het water op zijn. De couscous weer in de stomer zetten zodra de pan weer begint te koken de couscous er weer uit halen en weer uitspreiden. De couscous vermengen met wat zout en vlokjes boter dit door de couscous rollen en weer luchtig maken. De couscous voor de 3e maal in de stomer zetten en nog een paar min. doorwarmen. Voor het serveren de couscous nogmaals los roeren.

K'Seksu is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker