Leg bakpapier op de bodem van de vorm, vet de rand in en bestuif die met bloem. Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de boter schuimig met de handmixer. Voeg de suiker, de eidooiers, de rum en de citroenschil toe. Klop door tot een lichte, cremige massa ontstaat. Meng de griesmeel, het bakpoeder en het puddingpoeder en roer dit mengsel door het deeg. Roer er nu zorgvuldig de kwark door. Sla de eiwitten met het zout zeer stijf en spatel het schuim in porties door het deeg. Doe het deeg in de vorm en strijk het glad. Bak het onder in de oven in 1 uur goudgeel. Laat de kwarktaart even in de vorm rusten, stort hem dan op een rooster. Trek het papier eraf en keer de koek op een schaal. Zet de schaal op een omgedraaid bord of twee klosjes, zodat de lucht kan circuleren en de taart sneller afkoelt.
Kwarktaart Zonder Bodem is een recept van Smulweb.nl