Speenvarken In De Oven

0
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het varken van binnen en van buiten inwrijven met een mengsel van het zout en de peper, daarna met de olie insmeren. In de bek een prop aluminium stoppen en de aoren bedekken met aluminiumfolie anders verbranden ze. Het speen varken op het rooster van de oven leggen met de braadslee eronder in de voorverwarmde oven schuiven. Ca. 2? uur braden. Af en toe zure room erop scheppen. Intussen de lever afspoelen en droogdeppen en velletjes en spiertjes afsnijden. Boter in een koekepan verhitten en de lever aan beide kanten 4 minuten bakken en laten afkoelen. Dan ik dobbelsteentjes snijden. Eieren pellen en ook in dobelsteentjes snijden. Lever, eieren en braadvet (van de lever) vermengen met wat kant en klare boekweitgrutten en de laatste 30 minuten met het speenvarken mee laten braden. De overige zure room met dille en bieslook vermengen en op smaak brengen met zout en peper en in een sausschaaltje overdoen.

Speenvarken In De Oven is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Speenvarken met wortelkroketjes
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Speenvarken met rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Speenvarken Uit De Oven
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Speenvarken
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept